RADIKALE VENSTRE SIGER KLART NEJ TIL RING 5 SYD

»Radikale Venstre er imod Ring 5, og bliver forslaget om denne motorvej sendt til afstemning i Folketinget, stemmer vi imod.« Så klar er udmeldingen fra Martin Lidegaard, medlem af Folketinget for Radikale Venstre og folketingskandidat i Nordsjællands Storkreds. »Der er ikke basis for at bygge flere motorveje i denne del af Sjælland. For det første er det mere fornufigt og klimavenligt at investere i den kollektive trafik, og for andet vil der inden for en overskuelig årrække komme en række nye teknologier, så vi kan udnytte det eksisterende motorvejsnet endnu bedre,« siger Martin Lidegaard.

Ring 5 skal gå fra Helsingør til Køge. Den ligger i den transportkorridor, der har eksisteret som en arealreservation siden 1973. »Tiden er løbet fra Ring 5. Derfor skal vi have ophævet transportkorridoren, der på mange måder giver stor usikkerhed for de mange tusinde mennesker, der uforvarende har bosat sig i den. Jeg forstår godt deres bekymring,« siger Martin Lidegaard.

Han bliver bakket op af Bo Nygaard Larsen, der er byrådsmedlem i Solrød og folketingskandidat i Sjællands Storkreds. Desuden er han medlem af den såkaldte Ringmafia, hvor folketingsmedlemmer- og kandidater på tværs af flere partier deler deres modstand mod Ring 5. »Forskningen viser, at jo flere motorveje du bygger, jo flere biler kommer der. Så efter nogle år vil vi være lige vidt alligevel, og det fremstiller jo regeringens forslag som visionsløst. Jeg vil hellere have flere og billigere busser og tog. Og så mange flere parkeringspladser ved stationerne, så der er et incitament til at tage toget. I dag er der så få parkeringspladser, at mange på forhånd opgiver at tage toget,« siger Bo Nygaard Larsen.

Regeringen vil ikke kun undersøge mulighederne for en Ring 5. Men også de vestligere linjeføringer i Ring 5.5 og Ring 6 skal vurderes. Men for Bo Nygaard Larsen er det ikke den rette vej at gå. »Så sender vi jo bare aben, bilerne og generne videre til nogle andre, og det løser lige så lidt som Ring 5 gør. Derfor er det mig en gåde, at regeringen og Dansk Folkeparti overhovedet ikke vil undersøge fordelene ved en bedre kollektiv trafik. Det er vejen frem, og det vil give de berørte borgere ro i deres hverdag, hvis de får at vide, at de ikke skal flytte,« siger han. Både Bo Nygaard Larsen og Martin Lidegaard har deltaget i flere borgermøder imod Ring 5. »Der er en massiv modstand imod Ring 5. Og i Radikale Venstre støtter vi bevægelsen. Vores officielle politik er nej til ringkorridorerne, også til Ring 5, og det nej er noget af det, vi sjællandske kandidater går til valg på.«


TIDLIGERE NYHEDER