BO NYGAARD LARSENS TALE PÅ PROTESTPICNIC MOD RING 5 SYD

Onsdag den 22. maj arrangerede jeg en lille protestpicnic mod Ring 5 Syd. Vi begyndte ved min bopæl i Jersie Landsby, der ligger klods op ad den transportkorridor, hvor motorvejen måske skal anlægges. Ude i korridoren holdt jeg denne tale. »Radikale Venstre er officielt modstandere af Ring 5 Syd. Mere præcist kan det ikke siges. Vi skal værne om den natur, vi har tilbage, og vi skal vise respekt for de mange tusinde borgere, der uden skyld er kommet i klemme. Derfor kræver vi også, at transportkorridoren bliver nedlagt, så husejere og virksomheder kan få ro til at planlægge fremtiden. Vi har ikke brug for mere asfalt. Derimod har vi brug for klimavenlige og bæredygtige løsninger som for eksempel en bedre kollektiv trafik. Det giver ingen mening, at folk fravælger togene på grund at manglende parkeringspladser ved stationerne og for mange driftsforstyrrelser på jernbanenettet. Her skal vi altså være mere skarpe. Nej til Ring 5 Syd er blevet en folkesag på tværs af partierne. Det er glædeligt. Her kan vi kun takke folkene bag bevægelsen. Dem, der ulønnet bruger time på time for vores fælles natur, fælles sameksistens og fælles fremtid. I har vist, hvordan vi med små midler kan komme ganske langt i den offentlige debat. Om to uger er der valg til Folketinget. Nogle bliver valgt, andre bliver ikke. Men uanset udaldet vil mit og Radikale Venstres klare nej til Ring 5 Syd stadig være gældende. Kampen fortsætter. Også efter valget.


TIDLIGERE NYHEDER